Adeline Delmare Svenson Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Mesaj Sayısı : 3 Tarafı : Karanlık Kan Durumu : Safkan Rp yaşı : 13 Evcil Hayvan : Baykuş Kayıt tarihi : 26/08/09
| Konu: Adeline Delmare Svenson Perş. Ağus. 27, 2009 4:08 pm | |
| Yine o sıkıcı sabahlardan birine uyanmıştı Patricia. Üzerinde sebepsiz bir yorgunluk vardı. Uzun sürmeyeceğini düşünerek yatağından kalktı. Biraz temiz havanın güne başlarken kendisine iyi geleceğini biliyordu. Pencereyi açtı ve o güzelim havayı ciğerlerine doldurdu. Canlılık katan, tam istediği gibi bir havaydı bu. Farkında olmadan yüzüne bir tebessüm yerleşmişti bile. Dolabının önüne doğru ilerlerken aynadaki yansımasına takıldı gözü. "Bu ben olamam !" dedi. Çok bakımsız görünüyordu. Bir nevi hasta görünümü vardı suratında. Hemen dolabından üniformasını çıkardı ve bir çırpıda giyindi. Ardından kremlerine koştu. İhtiyacı olanları eline aldığı gibi aynanın başına döndü. “Şunu suratıma süreyim. Ve bunu da. Ah, ellerim... Onlara da ufak bir bakım yapmak hiç fena olmaz... İşte oldu.” Şimdi aynaya gururla bakıyordu işte. Kendi etrafında birkaç kere döndü. "Ne yapıyorsun Patricia kendine gel." Dedi. Sersemlemişti, başı dönüyordu. Bir kez daha aynada suratındaki ifadeyi görünce ufak bir kahkaha attı. Biraz daha aynanın başında durduğu takdirde delireceğini düşünmeye başlamıştı. Çantasını alıp Büyük Salon’a gitti. Hep yaptığı gibi önce tabağına birkaç bir şey aldı. Sonrada kahvaltısının olmazsa olmazı çayını...Bir yandan yiyip içerken bir yandan K.S.K.S kitabını inceliyordu. O düşünceler denizinde gezinirken bir an duvardaki saat gözüne çarptı, etrafına baktığında salonda çok az kişi kaldığını fark etti. “Eyvah! Ayakta uyuyorsun Patricia.” Dedi. Çayından son bir yudum aldı ve koşmaya başladı. Profesörün sınıfa erken gelmiş olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak hızını arttırdı. Ve çok geçmeden, kendini dersliğin önünde buldu. Daha nefes alamadan karşısında yeni profesörü görünce aptal ve zoraki bir gülümseme belirdi suratında. Sırf ilk dakikadan kötü bir izlenim vermemek için bunu yapıyordu Patricia. Ama bir yandan da içinden söyleniyordu: "Tanrım buda ne böyle ! Gerçekten müthiş bir karşılama!" Söyleniyordu söylenmesine ama "uzun" denebilecek bir zaman aralığı boyunca profesörün karşısında dikildiğini sonradan fark etti. Dersliğe girmeden önce onu şöyle bir inceledi. Hoş bir bayandı. Ama karakter olarak da beğenilesi olabileceği konusunda kafası karışmıştı. Kafasını sağa sola sallayıp kendine geldikten sonra dersliğe girdi. Hemen hemen dolmuştu. İlk dersten geç kalmayı isteyecek çok kişi olacağını sanmıyordu zaten. Sınıfa bir göz gezdirdikten sonra kendine bir yer seçti ve oturdu. Bu arada içeriye harika bir kokunun hâkim olduğunu fark etti. Büyük ihtimalle bu yeni profesörün işiydi. Çok geçmeden profesör de içeriye girdi. Öncelikle kendini tanıttı. Adı, öğrencilik dönemi ve sonrası… Ama en çok dikkat çekici olan onunda bir süre önce Slytherin öğrencisi olmasıydı. Şimdiyse Ravenclaw bina sorumlusu olduğunu da sözlerine eklemişti. Tabii ayrım gözetilmeyeceğini söylemeyi de unutmamıştı. Bir süre öylece durduktan sonra tahtaya yöneldi profesör. Asasıyla bir şeyler yazıyordu. Patricia, tamamladıktan sonra okumaya karar vermişti. Yazdıklarının ne olduğunu anlayabilmek için biraz bekledi. Tahminine göre kurallarını yazıyordu. Evet, aynen öyleydi. Patricia okumaya başladı:
* Ödevler zamanında gelecek, mazeretiniz varsa haberim olacak. * Derste melez - safkan tartışmaları istemiyorum. Bunu dersten sonraya bırakın. * Asla derslere geç gelmeyekcesiniz ki gelirseniz önemli bir nedeni olmalı. Olmassa ceza taktiği uygulamam daha farklı yöntemler.. Zamanla öğreneceksiniz. * Dersle ilgili problemlerinizi aranızda dedikodu yaparak değil bana iletmeniz tercihimdir.
Sadece bunlar değildi elbette devamı da vardı. Her profesörün isteyeceği, ama öğrencilerin hoşlanmayacağı şeylerdi birçoğu. Yazması gerekenleri yazdıktan sonra öğrencilere döndü ve yeniden konuşmaya başladı. Ders işlemeyecekti ama dersle alakalı düşüncelerinve kendileriyle ilgili ufak ayrıntıların yazılmasını istiyordu. Patricia "Of birde bu mu çıktı şimdi! Ders işlemeyi tercih ederdim." diye düşündü. Ama çaresiz yapacaktı söyleneni. Eline bir kağıt birde kalem aldı ve yazmaya başladı:
"Adım Patricia. Slytherin III. sınıfım. Annem İngiliz, babamsa bir Fransız. K.S.K.S sevdiğim dersler arasında yer alıyor. Ama benim için dersi sevme konusunda profesörlerinde önemi büyük. Umarım sizde sevebileceğim bir insansınızdır."
Düşüncelerin açıkça yazılmasını istememiş miydi? Patricia da yazmıştı işte. Korkmamıştı. Her öğrencinin profesörlerden beklentileri olmalıydı ona göre. Bunu dile getirmekte doğal sayılabilirdi. Biraz saygısızlık gibi görünse bile. Güven veren biriydi profesör. Açık sözlülüğü yargılamayacağını düşünmüştü. Bir süre sonra Patricia “Biraz hızlı mı yazdım acaba?” Diye düşünmeye başlamıştı.. Herkesten önce bitirmiş gibi görünüyorduçünkü. Biraz bekledikten sonra etrafına bir kez daha baktı. Bitirmeyen kalmamıştı. Profesör kâğıtları bitirenlerin masaya bırakmasını söyledi ve, herkesten önce derslikten çıktı. Anlaşılan kâğıtları okumak için pek acelesi yoktu. Patricia "Aman. Ne yaparsa yapsın." diye düşündü. Çantasını koluna taktı, masanın önünden geçerken kâğıdını da oraya bıraktı ve derslikten çıktı.
*Başka bir sitedeki ders rp'mdir.
| |
|
Babette Grishold Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Mesaj Sayısı : 405 Nerden : İstanbul. Meslek : Öğrenci. Gerçek İsim : Pınar. Patronus : Kunduz. Tarafı : Kesinlikle... Çok iyi. :P Kan Durumu : Safkan Rp yaşı : 19 Özel Yetenek : Dırdırcı. xD Evcil Hayvan : * Kayıt tarihi : 11/07/09
| Konu: Geri: Adeline Delmare Svenson Perş. Ağus. 27, 2009 4:10 pm | |
| | |
|
Loranne Elizabeth Widmore Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Mesaj Sayısı : 1028 Nerden : Mersin - G.Antep ;) Meslek : Öğrenci -_- Gerçek İsim : Seda. Tarafı : Karanlık Kan Durumu : Saf - Kan Rp yaşı : 25 Evcil Hayvan : Kayıt tarihi : 03/07/09
| Konu: Geri: Adeline Delmare Svenson Perş. Ağus. 27, 2009 5:08 pm | |
| Daha iyisi olabilirdi. bana biraz yetersiz geldi açıkcası. Kendini geliştirmen gerektiğini düşünüyorum.
Betimleme: 20 Uzunluk yeterli değil ve ortalayarak yazman hoş durmamış. Uzunluk: 10 Renk düzeni güzel ve uyumluydu. Renk: 15 İmlâ da bir hata göremedim. Harf veya kelime eksikliğide yokru. Vurgulamak istediklerini noktalama işaretleriyle belirtmen hoşuma gitti. İmlâ: 20 Yazım biraz sıkıcıydı. Belki de ders Rp'si olduğundandır. Daha özgün bir kurguyla değerlendirmeye katılmanı öneririm. Yazım: 10 Rp Puanın: 75 | |
|