Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Gotik Manifesto xD

+3
Kaoru Ai Kira
Anika Freyja Jørgen
Vladimir Stepan Nieltsev
7 posters
YazarMesaj
Vladimir Stepan Nieltsev
Chornoye Pravda Solisti/Piyanisti & Rol Oyun Akademisi Üyesi
Vladimir Stepan Nieltsev

Meslek : Ne iş olsa yaparım. Malum işsizlik var. :P
Tarafı : Sağ-sol-ön-arka.
Kan Durumu : Safkan
Rp yaşı : 19
Evcil Hayvan : Kaoru. Maalesef evcil değil.
Gotik Manifesto xD Geveze10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 7:54 pm

Bu başlığımın amacı sokaklardaki özentiliği protesto etmektir diyor ve alıntı yazıyla sizi baş başa bırakıyorum.
Gotik Manifesto xD 1392911440_l

Gotik Manifesto xD Gothic
**

Gotik Manifesto xD Gothic-1

Anti-Tikky olman gerek! Tikky gördügüne yüzüne tükereceksin.Mumkunse giydiklerin siyah olucak. Yirtacaksin file çoraplarini, kopkoyu siyah bir makyaj yapacaksin.Somurtacaksin hep! Gulersen eger iki saniye içinde tekrar somurtacaksin.Unutma! hayat b*k, sen boksun, herkes b*k, gülmek yok.

Internetin olucak.Vampirefreaks'e üye olacaksin, doldurucaksin "Insanlardan nefret ediyorum" demeyi de unutma.Bir de msn adresin olucak.Nick'ine, kisisel iletine alabildigine karamsar seyler yazacaksin ve ingilizce olucak.Bunu da unutma.

Eger messenger, vampirefreaks (yonja da olabilir bak simdi geldi aklima!!!) üyeliklerini aldiysan bir de resmin olucak gothic gothic.. Makineyi üstte tutacak ters ters bakacaksin.Çektin mi? Harika.Goth olma yolunda hizla ilerliyorsun.

Bunlari; yapinca, dogal olarak çevrende olmaya baslayacak.Onlarla alemin en kral yerlerine gideceksin, konusacaginiz en büyük konu gruplardir ki zaten bastan hallettin bunu dimi? Yirttin gotikim benim ve bir de samimi oldugun herkese kanka diyeceksin.Sokakta görüp tanimasan, seni arasa "Gel takilalim" derse, adini bile hatirlamasan "Oo kanka naber?" diyeceksin!

Kankalarinla özlesmen gerekecek.Sigara içerlerse bakacaksin ki sende içiyorsun.Alkolse her gece alacaksin.Derslerin kötü olmali, ailenle aran bozuk olmali.Varsa yoksa müzik ve kankalar.

Bunlari; yaptiktan sonra, artik sende "çok moda olan 'gothic'" özentisi olabilirsin!

Dikkat:Bu tip insanları; sokaklarda görebilirsiniz.Çogu ozel okula gidiyordur, para boldur.

Peki gerçek gothic severlerle, özentileri nasil ayiracaksiniz?

Özenti her yerde özentidir.Zekası dusuktür, mantikli degildir, hayat görüsü yoktur ya da zirvadir.Özentiye tek laf edersiniz, tek bir elestiricik yaparsaniz, o size 10-20 kat laf eder.Dedim ya zekasi dusuktur.Kolayca anlasilir.Resmen "Ben burdayim" diye bagirir.Hizlica uzaklasin oradan! Caninizi kurtarin! Ozentiler gun geçtikçe bagisiklik kazanmaktadir.Taklit yetenekleri o kadar gelismistir ki, yaninizdakinin özenti oldugunu uzun bir zaman sonrasinda anlamaya basliyorsunuz.O yuzden uyariyorum.

Gothic hatun

gotikte, gotik hatun diye bir tarz, ifade yoktur. Gotik genis bir tarz oldugu icin elbette bir giyim ve makyaj seklini de icinde barindirir. Ancak gotik hakkinda tanidigi tek insan amy lee olan gunumuz genc kizlari, koyu renk makyajlar ve siyah kiyafetlerle ona benzemeye calisip kendi capinda bir akima kapilinca, ayni gencligin erkek versiyonlari da mp3 calarlarinda p2p'ler araciligiyla internetten indirdikleri 3-5 sarkiyi dinleyip headbang yaparak bu kizlari gothic hatun diye nitelendirmis ve peslerinden kosmaya baslamislardir. Yakindan taniyip incelerseniz, bara gitmedikleri geceler evlerinde pofuduk terliklerini giyip pembe pijamalariyla binbir gece izledigini gorursunuz bu hanim kizlarimizin. Yaz gunu giydikleri postallar ve deri paltolarini cikaran genc erkeklerimiz de fb-gs macini o hic sevmedikleri "siradan" insanlarin kapildigi heyecanla izlerler evlerinde.

Burada bir mesaj vermek istiyorum bazilarina: gotik kulturun kiyafet ve makyajlarini bugun kismen temsil eden kuzey avrupa kizlarinin uzun kollu siyah kiyafetler ve deri cizmeler giymesinin nedeni bulunduklari cografyanin dondurucu sogugudur gencler. Siz bu kiyafeti 40 derece sicagin altinda istiklal caddesinde giyerseniz -uzgunum ama- seksi olmazsiniz. O makyaj akar, o elbise sikar, o ayakkabi vurur, ayrica her ne kadar zorlasaniz da metabolizma olarak insan kalmaya devam ettiginiz icin terlersiniz ve bunu hicbir deodorant bastiramaz. Marjinal oldugunuzla kalirsiniz.

"ben asiyim, marjinalim, depresifim, metalciyim" diyerek saclari koyu siyaha boyatmak, her tarafi deldirip hizma, piercing taktirmak, pudra zoruyla bembeyaz olmak ve yaz kis bot giymek gotiklik degildir.
Gotik Manifesto xD Gothic
Gercekten gotik hatun olmak isteyenlere birkac ipucu vermek isterim:

oncelikle bu isi bir stil olarak degil, dusunce tarzi olarak alin. Gotik kadin vahsi olacak diye bir kaide olmadigi gibi, gotikler siyah giyecek diye bir kaide de yoktur; bordo, mor, kirmizi, yesil gibi renkler kullanmaniza kimse kizmaz. Vamp olmak ve yarasaya donmek arasindaki farki bilin. Gotik akim, koyu karanligin verdigi o karamsar ozgurlugu temsil eder. "cok asabiyim, bunalim takiliyorum, metalciyim roarh" demek yerine kiyafetlerinizde kullandiginiz o koyu renklerin asaletini ve guzelligini tasiyin. Koyu kirmizi dudaklar, siyah goz kalemleri ve bembeyaz ten olmayinca da gotik olabilirsiniz. Amy lee'den baska ornekler bulun kendinize. Simone simons, tarja turunen, vibeke stene, cristina scabbia gibi. Onlar da gothic ama siyahi kendilerine ne kadar yakistirdiklarini; gerektiginde ne kadar seksi, ne kadar guzel ve gerektiginde ne kadar huzunlu hatta ne kadar asi durabildiklerine dikkat edin. Gotik gorunmek icin cabalamayin. İcinizde yoksa taklitten oteye gidemezsiniz.

Gotik olmak kotu degil, gotik metal dinlemek de oyle. Kotu olan, bunu yanlis yorumlayarak yanlis algilanmasina neden olmak.

Mesaj alindiysa sonuca gelelim. Gotik, sanatin her dalinda kendini gosteren, karanlik, kasvetli, korku verici ve ayni zamanda satafatli bir sanat akimidir. Yasamayi bilene...

Gotik Manifesto xD All_that_I__m_living_for_by_Princes
Anika Freyja Jørgen
Admin & Vampir
Admin & Vampir
Anika Freyja Jørgen

Tarafı : Bloodlines
Kan Durumu : Saf kan
Rp yaşı : 20
Evcil Hayvan : Kuzgun, siyah bir örümcek, insanlar
Gotik Manifesto xD Yorgun10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 8:21 pm

Aaa, Lara Jade *-* O gotik değil ki, emo sayılır tarzı. Giyim tarzı ve zevkler konusunda victorian gothiclere benzdiğimi söylüyorlar ama bu tarz şeyler yapmıyorum. Poe tarzı okuyan-o nasıl oluyorsa XD-, melankolik, aşırı kibar bir kızım ben T_T Kahkülü severim bir de koyu renk makyajı *-*

Vladimir, Vladimir, nedir gotiklerle alıp vermediğin XP Ucubeye yada tikiye dönmedikleri sürece bence gayet hoşlar :P
Kaoru Ai Kira
Chornoye Pravda Gitaristi
Kaoru Ai Kira

Patronus : sekteretus
Tarafı : demogorgothales
Kan Durumu : -
Özel Yetenek : Düşük bir çene, androjin görünüm. Daha ne olsun o.O
Evcil Hayvan : Kedi; 8 tane kadar.
Gotik Manifesto xD Calisi10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 8:27 pm

Aman Tanrım yaşasın gotikler *-* Yanlarına Hello Kitty'li kıyafetlerimle gideceğim *-*
Vladimir Stepan Nieltsev
Vladimir Stepan Nieltsev

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 8:27 pm

Lara Jade konusunda katılıyorum. Kahkül gerçekten de geniş alında güzel duruyor, koyu renk makyaj da -özellikle kırmızı ruj ve siyah göz kalemi- gerçekten hoş gösteriyor. XD

Gotiklerle değil de, özentilerle alıp veremediğim de bu. İyice tikiye benziyorlar. xD Özellikle şu amy lee'ye benzeme çabaları çok itici duruyor. -_- Ne olursan ol, kendin ol felsefesini benimsediğim için İstanbul yaptığım zamanda Rex sinemasının önündeki tiplerin küçük birer amy lee biblosu olması dudak bükmeme yol açıyor. =_=
Kaoru Ai Kira
Kaoru Ai Kira

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 8:32 pm

Kırmızı ruju severim, koleksiyon yapıyorum zaten tonlarını XD Özentileri ben de sevmem, mantar gibi türüyorlar. Çoğu Cahillikten kanımca, kimliği oturmamış, kişilik sahibi olamamış kişilerin işi. Ama ben emoları daha da tiksindirici buluyorum. Gerçi hepsi birbirine benziyor >_> Beşiktaş bunlarla dolu, hepsi anı kuaförün elinden çıkmış, aynı şeyleri giyiyorlar falan. Gülüyorum içten içe.
Janice Audorphe L'Amour
Hogwarts Okul Müdürü | Boş Ders Profesörü
Hogwarts Okul Müdürü | Boş Ders Profesörü
Janice Audorphe L'Amour

Tarafı : Tarafsız
Rp yaşı : 24 civarları
Özel Yetenek : Zihnefendar & Görücü
Evcil Hayvan : Yok
Gotik Manifesto xD Yorgun10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 8:40 pm

2. ve son resimdeki bence çok hoş x.x Ben seni protesto ediyorum Rıdvan xD Gothicler hoş insanlardır.. Garip bir sempatim var onlara x.x Çakma olmayanlarının tiplerine ölüyorum.
Sachiko Kyoshiro
Model
Model
Sachiko Kyoshiro

Tarafı : Taraf tutmuyor
Rp yaşı : 18
Evcil Hayvan : ...
Gotik Manifesto xD Mutlu10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 9:01 pm

" Gotik Manifesto " yu bir an " Gotik Mephisto " şeklinde okudum ve aşırı derecede sinirim bozuldu. =_=
Bilmiyorum bir düşüncem yok xD Bu tip özenti insanlarla muhattap olmak benim ilgi alanımda değil ^^ Ben güler geçerim ^^ Tabii tarzının hakkını verenler de var, onlara bir şey demem tabii ^^
Vladimir Stepan Nieltsev
Vladimir Stepan Nieltsev

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimeC.tesi Eyl. 19, 2009 9:24 pm

@Çiss: İkinci resme ben de bayıldım. xD Son resimde de verdiği poz süper. ^^ Kıllığım resimlere değil, hepsi insan değil biblo gibi gözüken birbirinin aynı tiplere. Usanç geldi de artık. =_=

Alıntı :
Amy lee'den baska ornekler bulun kendinize. Simone simons, tarja turunen, vibeke stene, cristina scabbia gibi. Onlar da gothic ama siyahi kendilerine ne kadar yakistirdiklarini; gerektiginde ne kadar seksi, ne kadar guzel ve gerektiginde ne kadar huzunlu hatta ne kadar asi durabildiklerine dikkat edin. Gotik gorunmek icin cabalamayin. İcinizde yoksa taklitten oteye gidemezsiniz.

Özellikle şu kısma katılıyorum. xD Yani kendisi olanlara saygım sonsuz. ^^ Hatta benim de hoşuma gidebiliyorlar. o.O
Winona Bannatyne
Admin|Sihir Bakanı
Admin|Sihir Bakanı

Gerçek İsim : Gizem ~
Tarafı : -
Rp yaşı : 23
Evcil Hayvan : -
Gotik Manifesto xD Olgun10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimePaz Eyl. 20, 2009 10:06 am

Üşenmedim ve baştan sona kadar okudum sabah sabah o_O
Ya özentiler konusunda herkes hem fikir bence. Onlar ne yaptığını bilmeyen ve kendi tarzlarını kendileri bulamayıp örnek alacak kişi arayan asalaklar. Kendileri akıllarını kullanamıyorlar bu nedenle de ertarfta en çok gördükleri modele doğru bir eğilim oluşturuyorlar. Okudukça daha iyi kavrıyorum bunu, emolarla gothlar arasındaki yegane fark müzik tarzları. Şu "Ailenle aran bozuk olsun, derslerin kötü olsun. Hep somurt." mantığı emolarda da var, fazlasıyla. Hepsi de özentilerden başka bir şey değiller genel olarak.
Siyah giymeyi seviyorum fakat gothlara da bu konuda sinir oluyorum. Çünkü sayelerinde "Her siyah giyen gothictir." diye bir mantık oluşturdular halkın üzerinde. Ne zaman tamamen siyah bir şeyler giysem direk goth muamelesi görüyorum. Ya da aşırı makyaj yapan her kişi neden "goth" sıfatı altına sokulmak zorunda sanki ?
İçimi döktüm resmen o_O Tamam susuyorum, kapadım çenemi. Özentilere ölüm diyorum ve başlıktan ayrılıyorum. o_O
Kaoru Ai Kira
Kaoru Ai Kira

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimePaz Eyl. 20, 2009 10:22 am

Aslında gothiclerin bunda bir suçu yok, bu tamamen bilinçsizlikten kaynaklanan bir şey. Mesela geçen TV'de annem emolar hakkında bir şey izlemiş, kahküllerim yüzüme düştüğü yada biraz duygusal bir hale kapıldığım zaman sormaya başlıyor bu kız emo mu diye. Onlar da siyah, giyermiş, koyu renk makyaj yaparmış vesaire. Ancak alakamız olmadığı gibi sinir de oluyorum. Tarzım victorian gothken gidip bana emo denmesi çileden çıkarıyor.
Mesela Amerika da, Almanya da falan herkesin ne olduğu belli, yada Japonya da. Siyah giyen değil, belli kalıplara oturanlara gothic diyebiliriz, bunu göz ardı edip her siyaha emo derseniz sevgili annem gibi siz de herkesi emo yada goth zanneder insanları çileden çıkarırsınız.
Winona Bannatyne
Admin|Sihir Bakanı
Admin|Sihir Bakanı

Gerçek İsim : Gizem ~
Tarafı : -
Rp yaşı : 23
Evcil Hayvan : -
Gotik Manifesto xD Olgun10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimePaz Eyl. 20, 2009 10:26 am

Onu demeye çalışıyorum ben de. Malesef halkımız bunun hakkında bilinçlenmek için değerli vakitlerini ayıramıyorlar ve sadece "Bak bu kahküllü o zaman emo, bu da siyah giymiş o da goth." diye sınıflandırıyorlar anında. Anlatmaya çalıştığım buydu. ^^
Margarita Elisa Unique
Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Margarita Elisa Unique

Meslek : SBS'zede
Gerçek İsim : Z.e.y.n.e.p Nur * Zeyna derler ama ^^
Patronus : Vakti gelince...
Tarafı : Hele bir savaş çıksın. Tarafımız belli zaten ^^
Kan Durumu : Melez
Rp yaşı : 13
Asası : Olivander Amca verecek.
Özel Yetenek : Fazla zeki xP
Evcil Hayvan : Örümceklere karşı büyük bir ilgisi var ve yakın zamanda bir karadul alıcak ^^
Gotik Manifesto xD Nerede10

Gotik Manifesto xD Empty
MesajKonu: Geri: Gotik Manifesto xD   Gotik Manifesto xD Icon_minitimePaz Eyl. 20, 2009 10:35 am

Para boldur, hahaha. Bence millet bu ara ''emo'' olma yolunda ilerliyor, özenti gençlik

Gotik Manifesto xD
1 sayfadaki 1 sayfası