Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Amelia N. Ramanicol

2 posters
YazarMesaj
Amelia N. Ramanicol
Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Amelia N. Ramanicol

Meslek : Sihir Bakanı Asistanı (H)
Gerçek İsim : O da ne? =D
Patronus : Ejderha
Tarafı : Tarafsızım
Kan Durumu : Safkan
Rp yaşı : 20
Evcil Hayvan : Sebastian(Pisim<3) / Cherry (Baykuşum<3)
Amelia N. Ramanicol Yorgun10

Amelia N. Ramanicol Empty
MesajKonu: Amelia N. Ramanicol   Amelia N. Ramanicol Icon_minitimePaz Tem. 26, 2009 5:19 pm

Yeni Sihir Bakanı Lucius Besson Rüşvetle mi Büyücü Dünyasının Başına Geçti?

Yeni Sihir Bakanı Lucius Besson hakkındaki iddiaların aslı olup olmadığını Gelecek Postası muhabiri Amelia N. Ramanicol sizin için araştırdı. Haberin devamı şöyle:
    Lucius Besson Büyücüşura tarafından Sihir Bakanı olarak seçildiğinde çok önemli mevkilerde ahbabı vardı. Fazla dost ve tanıdığın olmasının bu şekilde yorumlanmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Lucius Besson üzüldüğünü ekleyerek bu tür dedikoduların kanıtı olmadığını ve bu nedenle de önemsenecek kadar değerli olmadıklarını vurguladı. Lucius Besson taraftarı olmayan kişiler tarafından ortaya atılan bu dedikodu niteliğindeki, kanıtı olmayan haberi boşlamadık ve derinlemesine inceledik. Lucius Besson işlerinin yoğunluğundan dolayı bize zaman ayıramadı ve sadece yukarıdaki cümleleri sarfetti. Biz de Lucius Besson'un Büyü Yasaları Uygulama Dairesi Başkanı olan kuzeni Orson Besson ile bir röportaj yaptık. İşte röportaj:

Gelecek Postası: Kuzeniniz Lucius Besson'un bu göreve hakkıyla geldiğini iddia edenlerden misiniz?
      Orson Besson: Evet, kesinlikle. Lucius her zaman için çalışkan bir çocuktu ve görevini çok iyi bir şekilde yerine getirecek.
      Gelecek Postası: Büyücüşüra'da Lucius Besson'a rüşvet karşılığında oyunu verecek bir üye olduğuna inanıyor musunuz?
      Orson Besson: Büyücüşüra halk ve Sihir Bakanlığı tarafından oluşturulan, en iyi Seherbazlar'ı bünyesinde barındıran bir kurum. Kesinlikle Büyücüşüra'ya girebilecek kadar başarılı ve güvenilir bulunan tüm bü Seherbazlara büyük bir saygıyla beraber tüm kalbimle güveniyorum.
      Gelecek Postası: Bize Lucius Besson'un küçüklüğünden bahsedebilir misiniz?
      Orson Besson: Lucius Hufflepuff Bina'sının Öğrenci Başkanı'ydı, tam 11 tane SBD'si vardı ve FYBS'den de oldukça yüksek sonuçlar aldı. Tüm öğretmenleri tarafından çok sevilirdi ve tüm arkadaşlarına örnekti.
      Gelecek Postası: Peki Lucius Besson'un "başka bir öğrenciyi ciddi şekilde yaralamaktan" aldığı ceza hakkında ne söyleyeceksiniz?
      Orson Besson: Lucius o zamanlar küçük bir çocuktu ve davranışlarını kontrol edememiş olabilir. Hepimiz zaman zaman öfkemizi kontrol edemeyiz.
      Gelecek Postası: Ama bu bir öğrenciye sırf onu kışkırttı diye "Sectumsempra" büyüsünü yapma hakkını vermez, değil mi?
      Orson Besson: Lucius'un bu büyüyü bilerek yaptığını sanmıyorum, kesinlikle büyünün işlevini bilmiyor olmalıydı.
      Gelecek Postası: Peki Lucas Besson'un diğer aldığı ufak tefek cezalar için ne diyorsunuz?
      Orson Besson:Buraya Lucius'un öğrencilik hayatını öğrenmek için mi geldiniz? Konudan sapmayalım lütfen. Lucas bu görev için biçilmiş kaftan ve hakkıyla bu görevin başına geldiğini şiddetle savunuyorum.
      Gelecek Postası: Son bir soru. Bu iddiaları söyleyenlere iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?
      Orson Besson: Herkes bu iddiaların kanıtı olmadığını biliyor ve her yeni Sihir Bakanı'nın başına gelebilecek bir şey. Sihir Bakanlığı'nda çoğu kişinin gözü var ve bu çok istedikleri mevkiyi kaptırınca asılsız haber ve iddialarla Sihir Bakanı'nı yıldırıp, görev dışı bırakacaklarını sanıyorlar. Fikrimce Bakan'ın bu yalanlarla uğraşmaktan başka çok önemli işleri var ve tüm bu iddiaların zamanla sönüp gideceğine inanıyorum. Bir kaç yol sonra kimse bu olayı hatırlamayacak.
      Gelecek Postası: Sorularımız bu kadar, zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz Mr. Besson.
      Orson Besson: Ben teşekkür ederim.

Mr. Besson'a göre kuzeni kötü bir suçlamaya mağruz kalmış. Aksini iddia etmesini beklemesek de Lucius Besson'un rüşvetle bu mevkiye getirilip getirilmediği konusunda bir fikrimiz yok ancak Bakan'ın Sihir Dünyası için yararlı mı, zararlı mı olacağını zamanla göreceğimiz konusunda hem fikiriz. "

Bu kısacık haberi yapabilmek için bütün enerjimi tüketmiştim neredeyse. Gelecek Postası editörü bu haberi bana vermek istediğini söyleyince havalara uçmuştum, kariyerimde önemli bir adım olacağını düşünüyordum, ancak Bay Orson'dan bir röportaj alabilmek için bayağı çaba sarfetmiştim. Kuzeninin rüşvet almayacağını inatla söyleyen Orson Besson, bize bir röportaj için 100 Galleon vermemiz gerektiğini söylemişti. Tabii ki bunu kabul etmedim ama Büyü Yasaları Uygulama Dairesi Başkanı'nı bu söylediklerini kaydettiğimi, benimle bir rçportaj yapmadığı takdirde bunları basına vermekten hiç çekinmeyeceğimi söyleyerek tehdit etmek oldukça tehlikeli bir işti. Bu iş bazen pisleşebiliyor, inkar edemem ama bu adrenalin beni ayakta tutuyor sanırım.

Röportaj akşamı eve geldiğimde beynim çatlayacak gibiydi ama bir an önce haberi düzenlemeli ve büroya göndermeliydim. Bu yüzden gittim ve en sevdiğim duş jeliyle güzel bir duş aldım. Daha sonra rahat ve yumuşak pijamalarımı giydim, kendime içinde Meyankökü aroması olan bir kahve hazırladım. Şimdi çalışma zamanıydı.

Bütün notlarımı önüme çektim. Çok doğru ve güzel bir haber olmamıştı ancak bunun nedeninin röportaj yaptığım kişinin rüşvetçi ve yalancı bir insan olan Orson Besson olmasının büyük bir payı vardı. Bana kalsa direk o kayıtların herkes tarafından öğrenilmesini sağlardım ama editörümüz bu kayıtların gizli kalmasının işimize yarayacağını söylüyordu. Dediğim gibi bu pis bir iş...

Sonunda bütün her şeyi toparladım ve süslü ancak karmaşık cümlelerle birleştirerek haberi ortaya çıkardım. Fena bir şey olmamıştı, editör memnun olabilirdi. Baykuşum Cherry'i kafesinden çıkardım ve bir tomar haline getiri iyice mühürlediğim haberi ayağına sıkıca bağladım.

"Dikkatli ol, bu kaybolursa öldüm demektir." dedim gözlerine bakarak. Beni anlamışcasına gagasını tıkırdattı, gülümsedim. Fazla akıllıydı, bir kuş için. Bu zor görevi de başarıyla sonuçlandırmamı ödüllendirmek için bir Ateş Viski'si içmeye karar verdim. Birden neşelenmiştim ve evde oturmak aptalca görünüyordu. Gittim ve güzel bir cüppe giydim, kahverengi saçlarımı örtmesi için başlığını kafama geçirdim. Birkaç saniye sonra Üç Süpürge'de etrafımı gözleyerek içkimi içiyor olacaktım.
Loranne Elizabeth Widmore
Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Loranne Elizabeth Widmore

Meslek : Öğrenci -_-
Gerçek İsim : Seda.
Tarafı : Karanlık
Kan Durumu : Saf - Kan
Rp yaşı : 25
Evcil Hayvan :
Amelia N. Ramanicol Huysuz10

Amelia N. Ramanicol Empty
MesajKonu: Geri: Amelia N. Ramanicol   Amelia N. Ramanicol Icon_minitimePaz Tem. 26, 2009 6:00 pm

Aslında klasik hava durumu, eşya vs. betimlemesinin dışında bir tarz yakalamışsın ve bu harika olmuş!Neredeyse hiç betimleme yok ama bu cümlelerinin akıcılığıyla kaybolup gitmiş. Zaten kurgunada bakacak olursak pek de betimlemenin önde olması gereken bir Rp değil.

Betimleme:28

Uzunluk güzeldi ve ayrıca paragrafları doğru yerlerde çıkartman çok güzel olmuş.

Uzunluk:15

Renk düzeninde bir probem yoktu az renk uyumlu sadelik.

Renk:15

İmla düzenin de hiç hatan yoktu artı fazlan bile vardı.

İmla:20

Cümlelerin çok akıcıydıi kolay ve anlaşılır. Betimleme tüklemesi yapıp ne okuduğunu anlamadığın cümlelerle doldurmamışsın yazını. Rp'nin hikayesi de güzeldi.E fazla söze de gerek olmadığına göre?

Yazım:20

Rp Puanın:98 + 2=100

Amelia N. Ramanicol
1 sayfadaki 1 sayfası