Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Jonas Taylor

2 posters
YazarMesaj
Jonas Taylor Black
Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Jonas Taylor Black

Meslek : Öğrenci
Gerçek İsim : Kadim
Tarafı : Karanlık
Kan Durumu : Safkan
Rp yaşı : 13
Asası : Yanlış Seçim.Expelliarmus
Evcil Hayvan : Zehir oku kurbağası (Eduard)
Jonas Taylor Bezgin10

Jonas Taylor Empty
MesajKonu: Jonas Taylor   Jonas Taylor Icon_minitimePaz Tem. 19, 2009 12:07 am

Soğuk bir kış gecesi Jonas dolaşmak amacıyla dışarı çıkmıştı.O gece dolaşırken Jonas'ın dikkatini çeken bir şey oldu,karşıdan birini gördü o kişi el işareti ile gelmesini istiyordu.Jonas karanlık ve ürpertici ormana doğru yola cıktı havanın soğukluğunu kemiklerinde hissediyordu Jonas kendi kendine;Neden tanımadığı birinin peşinden gittiğini soruyordu.Meraktan mıydı ? Jonas biraz ilerledi etrafına iyice baktı bazı sesler duyuyordu sesler tıpkı yaşam mücadelesi veren bir tarla faresini andırıyordu.O zifiri karanlığın arasında kim bilir onu neler bekliyordu.Jonas içinde bir an için bile olsa o korkuyu hissetti.Ne arıyorum ben burda diye düşündü.Ama cevabını veremiyordu.Gittiği yolda ağaçlar ve kayalıklardan baska bir şey yoktu üşüyor ve korkuyordu ama yoluna devam etti biraz gittikten sonra önüne onu çağıran kişi cıktı.Yüzü o kadar korkunçtu ki dişleri bir aslanın kinden bile keskin görünüyordu gözleri kocaman boyu cok uzundu.Jonas daha acemi olduğu için ne yapacağını bilmiyordu karşısındaki hızlı hızlı nefes alıyordu sanki heran Jonas a saldırabilirdi ama yapmıyordu.Jonas ''Kimsin sen neden beni buraya kadar getirdin'' dedi.Bunu okadar korkarak söylemesine rağmen hiç korkmayan cesur biri gibi sakindi.
Karşılığını alması uzun sürmedi.'' Ben Xanive '' dedi.Sesi çok garipti.
Xanive Jonas a doğru yaklaşırken Jonas ondan uzaklaşıyordu birden ayağı taşa takılıp düştü Xanive ona tam saldırırken arkasından ''dur'' diye bir ses yükselti.Xanive hemen geri çekildi.Jonas bunu fırsat bilip ordan olabildiğince uzaklaşmaya başladı çok korkuyordu.olabildiğince kaçtı.Kaçarken yan tarafta terk edilmiş kulube gördü çok ilğinçti çünkü o kulube gelirken orda yoktu içine dogru gitti içerisi dağılmıştı sandalyeler kırık duvarlardaki portreler parçalanmıştı içerde çok ilğinç bir koku vardı sanki kan kokusuydu.Güneş yavaş yavaş kendini gösteriyordu.Jonas çok korktuğu için orada fazla duramadı ''hemen eve gitmeliyim'' dedi.Ordan hemen uzaklaşıp evine geldi herkes uyuyordu kapıyı yavasca araladı ve içeri girdi odasının kapısını actı ve içeri girdi kitaplarını toplamamıstı kıyafetlerı her bır yana saçılmıstı Jonas hemen hızlıca yatağına girdi '' yarın bu işin çağresine bakarım'' deyip uyudu.Kafasını yastığa koyarkoymas uyumustu.Uyandığında etrafına bakındı ve ayağa kalktı merdivenlerden assagı inip lavaboda yüzünü yıkadı, daha sonra kahvaltı masasına dogru ilerledi kimse yoktu herkes gitmişti.Jonas ''doğaldır,saat 1 de kim kahvaltısını yapar'' deyip sofrada yerini aldı.Kahvaltısını yaptıktan sonra içerde oturmus gazete okuyan amcasını gördü uzun boylu hafif kavruk bir teni vardı.kısa saçları mavi gözleri vardı.Jonas ''Günaydın amca'' dedi. Amcası ona doğru dönüp.''Günaydın Joni'' dedi ve gülümsedi.Jonas hemen amcasının yanına oturdu ve dün gece basından gecen bütün olayları bir bir anlattı amcası şaşkındı.''Jonas baban Xanive yüzünden öldü.Saldırıya ugradığı zaman Xanive ile geziyorlardı önlerine cıkan seherbazlar etraflarını sardı.Baban hemen asasını çıkardı Xanive ise kaçtı.Seher bazlar kana susamıs gibiydi belliki bir şeye çok sinirlenmislerdi.Ve orda baban hızlkı davranıp birini öldürdü.Ama diğerleri kadavra büyüsü ile babanın canını aldı.'' dedi.Jonas şaşkın ve sinirliydi artık aydınlık tarafamı yoksa karanlık tarafamı inansa bilemiyordu.Asasını alıp hemen kapıdan fırladı amcasıda onu takip etti.O küçük kulubeye kadar kostular Jonas hiç tereddüt etmeden içeri daldı içerde Xanive vardı.Jonas hemen saldırdı ama Xanive kurtardı kendini Xanive sinirlenmişti ve hemen kadavra büyüsünü yaptı ama amcası Jonasın önüne attı kendini Jonas şaşkınlık içinde amcasına bakıyordu.Geçmişte pek anlaşamazlardı ama amcasının bu yaptığı asilce harekketten dolayı hemen gözleri dolmustu Xanive iste hemen ortadan kayboldu.Jonas kendini tutamıyordu ve sürekli ağlıyordu''Nedenn neden biz !!'' diye haykırıp duruyordu.Jonas artık kararlıydı amcasının intikamını almalıydı.Ve kendi kendine ''Çok güçlü olmalıyım '' demeye başlamıştı.Evet çok güçlü ve cesur olmalıydı hogwarts da çok çalısarak amcasının intikamını alabilirdi.Ve o günü sabırsızlıkla beklemeye başladı.
Loranne Elizabeth Widmore
Muggle* Lütfen bir mesleğe ya da seçmen şapkaya başvuru yapın.
Loranne Elizabeth Widmore

Meslek : Öğrenci -_-
Gerçek İsim : Seda.
Tarafı : Karanlık
Kan Durumu : Saf - Kan
Rp yaşı : 25
Evcil Hayvan :
Jonas Taylor Huysuz10

Jonas Taylor Empty
MesajKonu: Geri: Jonas Taylor   Jonas Taylor Icon_minitimePaz Tem. 19, 2009 9:16 am

Hogwarts kurgulu Rp yapmaya yeni başlamana rağmen betimlemelerin hoşuma gitti.Tabi daha iyisi de olabilirdi ama başlangıç için güzel görünüyor.Betimleme potansiyelinin olduğuna inanıyorum.Kendini daha çok geliştirebilirsin.

Betimleme:23

Anlatımını 3 paragrafa bölseydin ve biraz daha uzun tutsaydın eminim daha hoş durabilirdi.2 paragrafla sınırlandırmışdın fakat son paragraf oldukça uzun olmuş.Karakterin yeni bir sabaha uyandığı bölümünü 3. bir paragraf çıkartarak yazabilirdin.

Uzunluk:8

Renk konusunda benim hala anlayamadığım bir nokta var.Konuşma cümlelerinin farklı renkte olması.Bu zamana kadar tüm Rp'lerde konuşma cümlelerinin farklı renlerde olması konusunda emindim ama birkaç yerde rastladığım aynı renk kullanımı bana garip geliyor ve bu yanlış bence.Nasıl gerçek hayatta bütün insanların ses tonları farklıysa Rp'lerde de ayırt etmek için konuşma cümleleri farklı olmalıdır.Renk uyumunu beğendim fakat konuşma cümlelerini aynı renk yapmamaya özen göstermelisin.

Renk:8

Noktalama işaretleriyle aranda bir sorun mu var? Nokta koymadan yazabilmeyi başaran tek kişi sen olmalısın.Nokta veya virgül namına tek birşey bile göremedim.Buna dikkat et.

İmlâ:8

Yazımın akıcı ama tek sorunun her yerde karşına çıkacak olan noktalama işaretleri.Kulanılması gereken yerlerde kullanmadığın noktalar,virgüller anlatım bozukluğuna yol açmış.Ve bu da Rp'nin kalitesini düşürmüş.Ayrıca yattı,kalktı gibi biten cümleler yerine birkaç tane devrik cümle kurmayı deneyebilirsi.Karaktere yönelik soruların hoşuma gitti.Rp'ye sıradanlık kazandırmamış.

Yazım:12

Rp Puanın:59+1=60
* Rp Dersine katılıp,orada verilecek olan talimatlara uyarak kendini geliştirmelisin.

Jonas Taylor
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Jonas Taylor
» Jonas Taylor Black (2)
» Johnny Tomas & Jonas Taylor Black'in Odası